Novosti

Prva mobilna dizalica Liebherr LTM 1450-8.1 u Srbiji

Prva mobilna dizalica Liebherr LTM 1450-8.1 u Srbiji

– RT-trans d.o.o. je prva srpska kompanija koja je dobila LTM 1450-8.1

– LTM 1450-8.1: visoka mobilnost širom sveta, kratko vreme pripreme i veliki kapacitet opterećenja

– Jedinstven koncept rada, visoka bezbednost i brza usluga doneli su odluku u korist Liebherra

Prvi LTM 1450-8.1 u Srbiji uručen je kompaniji za kranove i teške transporte RT-trans d.o.o. Ova moćna 8-osovinska dizalica sa dugačkom teleskopskom granom nudi odličnu mobilnost širom sveta. Za RT-trans, jedinstveni koncept rada Liebherr dizalica, njihove sigurnosne karakteristike i dobar radni odnos kompanije sa lokalnim Liebherr prodajnim i servisnim partnerom bili su ključni faktori za njegovu odluku.

Ehingen (Donau) (Nemačka), 24. februar 2023. – RT-trans d.o.o. je prva srpska kompanija koja je dobila LTM 1450-8.1 – mašina od 450 tona proširiće njenu flotu dizalica. „Povećan je naš obim posla i upiti kupaca u vezi sa kapacitetom ove dizalice“, objašnjava osnivač kompanije Rajko Tadić. “Ova dizalica je dobra za našu flotu jer nudi dodatne pogodnosti za nas i naše redovne kupce.”

Snažna 8-osovinska dizalica sa ekonomičnom mobilnošću širom sveta

LTM 1450-8.1 je dizajniran da obezbedi ekonomičnu mobilnost širom sveta i brzo i lako postavljanje na gradilištu. Njegova moćna teleskopska grana od 7 delova nudi maksimalnu dužinu od 85 metara. Pored toga, ova velika dizalica za brzu montažu može da se kreće javnim putevima sa osovinskim opterećenjem od 12 tona i težinom od 96 tona sa kompletnom granom, svim stabilizatorima i vitlom.

Za smanjeno osovinsko opterećenje i ukupnu težinu, komponente dizalice kao što su jib i stabilizatori mogu se brzo i lako ukloniti. Duško Tadić, sin Rajka Tadića i suvlasnik RT-transa, kaže: „Veoma važna karakteristika LTM 1450-8.1 je da se lako može spustiti na transportnu težinu ispod 72 tone. To će značajno smanjiti troškovi dozvola za vangabaritne transporte. Ne zahteva čak ni pomoćnu dizalicu za montažu i demontažu“.

Jedinstven koncept rada i Liebherr servis ubeđuju

Pored LTM 1450-8.1, RT-trans je prošle godine kupio LTM 1050-3.1 i LTM 1060-3.1. „Jedinstveni koncept rada Liebherr dizalica, pozitivne povratne informacije naših kranista, sigurnosne karakteristike i prije svega, saradnja sa Liebherr prodajnim i servisnim partnerom DS Inženjering-om, koji nas dugi niz godina podržavaju odličnom uslugom, uticali su na naše odluke o izboru Liebherr dizalica“, objašnjava Duško Tadić.

“Važno nam je da servisni tim brzo reaguje kako ne bi bilo prekida i kašnjenja u radu. Kupovinom nove Liebherr dizalice unapredili smo najvažniji aspekt našeg poslovanja, a to je bezbednost”, dodaje Duško Tadić. Glavni zadaci nove dizalice u RT-transu biće u oblasti rafinerija i lučkog transporta, izgradnje mostova i drugih aktuelnih projekata u Srbiji.

Liebherr mobilna dizalica za 30. godišnjicu

Porodično preduzeće RT-trans d.o.o. sa sedištem u Beogradu, Srbija, osnovano je pre tri decenije i sada ima oko 50 zaposlenih. “Posle 30 godina rada, bila nam je jedna od rođendanskih želja da se naša kompanija počasti ovakvim poklonom”, kaže Rajko Tadić, koji je oduševljen kupovinom LTM 1450-8.1. Trenutni vozni park kompanije čini 26 dizalica nosivosti od 35 do 450 tona. Dvadeset i dve dizalice  proizvela je firma Liebherr. Srpska kompanija nudi kompletnu uslugu u oblasti iznajmljivanja dizalica i teškog transporta. Njegove druge glavne aktivnosti uključuju projektovanje, proizvodnju i upotrebu specijalnih alata za podizanje tereta. RT-trans je uglavnom aktivan u izgradnji mostova, pokretnih mašina, fabričkih linija i betonskih i čeličnih konstrukcija.

O Liebherr-Verk Ehingen GmbH

Liebherr-Verk Ehingen GmbH je vodeći proizvođač mobilnih i dizalica na gusenicama. Njegov asortiman mobilnih dizalica proteže se od 2-osovinskih dizalica od 35 tona do dizalica za velike terete sa kapacitetom dizanja od 1200 tona i 9-osovinskom šasijom. Njegove dizalice sa rešetkastom granom na mobilnoj sasiji ili gusenicama isporučuju kapacitete dizanja do 3000 tona. Sa univerzalnim sistemima strela i velikom dodatnom opremom, mogu se videti u akciji na gradilištima širom sveta. Lokacija Ehingen ima 3.800 zaposlenih. Opsežna, globalna usluga garantuje visoku dostupnost Liebherr pokretnih i guseničarskih dizalica. U 2021. godini, fabrika Liebherr u Ehingenu zabeležila je promet od 2,33 milijarde evra.

O Liebherr grupi

Liebherr grupa je porodična tehnološka kompanija sa veoma raznovrsnim portfoliom proizvoda. Kompanija je jedan od najvećih proizvođača građevinske opreme u svetu. Takođe pruža visokokvalitetne i korisničke orijentisane proizvode i usluge u širokom spektru drugih oblasti. Liebherr grupa obuhvata preko 140 kompanija na svim kontinentima. U 2021. zapošljavao je više od 49.000 zaposlenih i ostvario kombinovani prihod od preko 11,6 milijardi evra. Liebherr je osnovan u Kirchdorf-u an der Ileru u južnoj Nemačkoj 1949. godine. Od tada, zaposleni slede cilj postizanja neprekidnih tehnoloških inovacija i donoseći svojim kupcima vodeća rešenja u industriji.

Vest preuzeta sa:

Liebherr-Werk Ehingen GmbH
Ehingen (Donau), Germany
https://www.liebherr.com/en/int/latest-news/news-press-releases/detail/first-liebherr-ltm-1450-8-1-mobile-crane-in-serbia.html